Kraak-internet dagkafe geopend in Amsterdam

  Kraak-internet dagkafe geopend in Amsterdam


Vandaag is de eerste voorzichtige openingsdag van het Dagkafe Ascii. Gelegen op de Herengracht 243a hoek Gasthuismolensteeg is het goed toeven op deze zonnige dagen. Op lekker ouwe rammelbakken kan je hier tevens internetten en tezijnertijd ook ‘De bladen’ lezen. Er is nog behoefte aan komputers, asbakken, hulp, etc. Het pand is nu voor de derde (of tweede, dit is wat onduidelijk) gekraakt. De vorige krakers waren meegenomen in de ouderwetse ontruimingssessie, zonder dat ze dit van tevoren wisten. Het werd hen echter snel duidelijk toen ze met hun hele hebben en houden op straat werden gekiepert onder het toeziend oog van enkele peletons ME. Daarna volgde een periode van leegstand, werd het pand verkocht aan een bouwondernemer en… gekraakt. Dit ook onder het toeziend oog van een half peletonnetje ME. De eigenaar wilde zijn bouwplannen doorzetten, maar vond de krakers en de monumentendienst op zijn weg. Het pand zit nu in de rijksdienst koker. We mogen hopen dat de bouwondernemer zijn gedrocht er niet kan neerzetten.

Vooralsnog dus dagkafe Ascii, open van donderdag tot en met zondag,12.00-19.00u

Tot ziens

Ascii/ Squamb