Kraak Geldersekade 96 op 10 oktober

  Kraak Geldersekade 96 op 10 oktober


Amsterdam, zondag 10-10

Beste buurtbewoners,

Vandaag hebben wij het lange tijd leegstaande huis Geldersekade 96 ub gebruik genomen en op deze wijze onttrokken aan de speculatie die de eigenaar met het leegstaande pand bedrijft. Wij zijn van mening dat in deze tijden waarin de speculatie met onroerend goed een hoge vlucht heeft genomen, de speculatie een van de vele verscijningsvormen is van het winstbejag dat uitgeoefend wordt door gewetensloze lieden. Lieden die zich verrijken ten koste van de armoede die voortgebracht wordt door deze op consumptie en koop-verkoop van mensenlevens gerichte samenleving. Wij hebben het huis dus gekraakt met de boedoeling het weer op te knappen en bewoonbaar te maken en zodoende woonruimte re kreeeren voor mensen die van deze universele basisbehoefte uitgesloten waren. Anderzijds willen we nog de mogelijkheden bekijken om een publieke ruimte te scheppen, die ook open zal staan voor buurtbewoners, waar we nader te bepalen aktiviteiten willen gaan organiseren.

Wij hopen op een goede relatie met al onze directe en indirecte buren en vragen u vooral contact met ons op te nemen wanneer u vragen, tips of klachten heeft. Klop rustig eens aan. Wij staan open voor een gesprek.

Subversieve groetjes van de krakers van Geldersekade 96

Hoy domingo dia 10 un grupo de personas hemos liberado del abandono y de la especulacion la casa situada en Geldersekade 96. Consideramos que en estos tiempos la especulacion inmobiliaria es una de las formas de lucro por parte de un@s desaprensiv@s que se enriquecen a costa de las miserias que genera esta sociedad de consumo y de la compra-venta de vidas humanas. Asi pues, hemos okupado este espacio con la intencion de rehabilitarlo y convertirlo en vivienda para gente con esa necesidad basica y universel. Por otro lado, tambien hay un proyecto de Centro Social Autogestionado, abierto al barrio, con actividades puntuales.

Nuestra intencion es tener una buena relacion y convivencia con el resto del vecindario, asi que si tienen algun problema, queja o sugerencia no duden en llamar a la puerta y comunicarnoslo.

SALUDOS SUBVERSIVOS

[squat!net]