Demo in Londen tegen WTO-top en privatisering metro

  Demo in Londen tegen WTO-top en privatisering metro


——————————————————– In Engeland was er op n30 een demonstratie georganiseerd in London, tegen natuurlijk de WTO top, maar ook tegen de dreigende privatisering van het Metro Systeem. De demo was gepubliceerd als vreedzaam, hoewel de Britse media zoals altijd ontzettend overdreven reageerde. Op 29-11 stond er een artikel in een nationale krant, waarin stond dat gevaarlijke anarchisten wapen depots en bunkers klaar hadden staan in de stad (naar ik weet niet waar…).

Hier een kort verslagje van iemand die aanwezig was:

“het was OK tot 19:00 (er waren toespraken e.d.), toen begonnen sommige mensen dingen naar de politie te gooien en staken ongeveer 5 mensen een politie busje in brand – maar renden toen weg. De rest (ongeveer 1 tot 2000) werden door linies ME tegen gehouden en niemand mocht weggaan. Er waren een paar confrontaties, maar de demonstranten waren aardig (ik kan niet hetzelfde zeggen over de politie). Ze hebben iedereen gefotografeerd en hun namen en adressen genoteerd voordat ze weg mochten.”

anna