arrestanten Paard blijven in de cel, Flex-arrestanten vrij

  arrestanten Paard blijven in de cel, Flex-arrestanten vrij


Nasleep ontruimingsdag

De Flex-arrestanten zijn hebben bij vrijlating een dagvaarding meegekregen. De zaak dient op 20 september aan de Parnassusweg. Van een van de arrestanten is via vingerafdrukken de naam getraceerd. De rest is nog steeds naamloos. De eis van het openbaar ministerie is veroordeling op Huisvredebreuk en het niet opvolgen van een bevel.

De Paard-arrestanten blijven vast zitten tot volgende week vrijdag de 23-juli. Dan speelt er een snelrechtproces. De eis is veroordeling op openlijke geweldpleging tegen personen. Komt allen naar de processen!

Ondertussen staan de Dikke Daan, de Flex, De Ome Willem en het Paard van Amstel weer leeg. Politieke partij Amsterdam Anders heeft nog vragen in de gemeenteraad gesteld over de ontruimingen. Hier ging het o.a. om of het niet zinniger was de inzet te gebruiken om de panden weer normaal verhuurd te krijgen in plaats van steeds maar weer te ontruimen.

Vooralsnog is onduidelijk waarom de Dikke Daan die dag is ontruimd.

Het wordt tijd voor onteigening van de ontruimde panden. Als dat niet door de gemeente gebeurt, dan ligt de bal bij ons. Haal de koevoeten uit het vet…

squamb