Amsterdam: Persbericht We Are Here

In de afgelopen twee weken hebben wij ‘een groep van We Are Here’ een aantal huizen in de Rudolf Dieselstraat gekraakt. De redenen voor de kraak zijn al jaren duidelijk: uitgeprocedeerde vluchtelingen worden simpelweg niet geholpen door de gemeente Amsterdam. Inmiddels is de ophef rondom de nieuwe kraakpanden ontzettend groot geworden: er komen politici langs en veel media publiceren iedere dag meerdere nieuwsberichten. Dit heeft geleid tot veel sensationalisme en angstverspreiding.

Wij hebben gemerkt dat de politici die ons met hun bezoek hebben ‘œvereerd’ dit niet deden om een dialoog te openen of om oplossingen aan te dragen maar simpelweg omdat ze deel uitmaken van racistische politieke partijen en ons daardoor in een kwaad daglicht willen stellen.

Daarnaast wordt het duidelijk dat veel van de media die berichtgeeft over deze situatie heel selectief te werk gaat als ze mensen interviewen. Het valt ons op dat alleen de mensen die angstig zijn of niet positief staan tegenover onze aanwezigheid in deze buurt spreektijd krijgen. Wij zijn er echter van op de hoogte dat er zeker ook buurtbewoners zijn die onze aanwezigheid hebben verwelkomt die niet gehoord zijn door de aanwezige media.

Daarom nodigen wij graag iedereen die geinteresseerd is uit om Zaterdag 7 April vanaf 12 uur ‘s middags langs te komen op de Rudolf Dieselstraat voor een hapje, drankje, en vooral wederzijds begrip.

Wij verzoeken de aanwezige media morgen om respect te tonen voor deze situatie en de verdere kennismaking met de buurt niet in de weg te staan.

We Are Here
http://wijzijnhier.org/