Calais: Industriële site bezet door migranten en hun ondersteuning – Het kraakpand blijft!

2014-07-12_Calais_Galloo_factory_squatted_impasse_des_Salines

De betoging van deze zaterdag 12/07/2014, die werd verboden door de gemeente heeft toch plaats gevonden.

Vanaf 14u. verzamelden zich 300 tot 400 personen op de Place d’Armes in een feestelijke en vastberaden sfeer. De betoging was verboden maar dat joeg niemand schrik aan, noch de migranten, noch de verenigingen, noch de NoBorders of sympathisanten. De politie blokkeerde gedurende een tijd een groep antifascisten aan het treinstation, die waren gekomen vanwege de dreigementen van Sauvons Calais en andere fascisten.

Rond 15u. vertrok de betoging van de Place d’Armes, met een tussenstop aan het gemeentehuis, langs het theater, de Boulevard Gambetta en dan opeens rechts voor de brug, en voor de flikken konden reageren gingen de betogers binnen op een industriële site in de Impasse des Salines. Ze werden er warm onthaald door vrienden die de plek al een tijdje kraken.

Meteen werd de verdediging georganiseerd, ter plaatse was er al een grote hoeveelheid eten, dekens, en alles wat nodig is voor een grote pyjama-party onder vrienden.

De komende dagen zullen ongetwijfeld nog vele verrassingen volgen. En je vrienden zullen jullie met open armen ontvangen ! Allen naar Calais. Als we het een paar dagen uitzingen zal een uitzetting nog moeilijker worden !

http://bxl.indymedia.org/spip.php?article4773

Het kraakpand blijft!

We hebben net fantastisch nieuws gekregen ! De procureur heeft beslist om een deurwaarder te sturen om de bezetting vast te stellen. Dat wil zeggen dat de bezetters erkend worden als de bewoners van het pand aan 10 Impasse des Salines.

Dus het kraakpand blijft… tenminse zolang de procedure duurt. En dat was de bedoeling.

In een paar uur werd de site in een thuis veranderd. Je hebt soms de indruk op een eiland te zitten buiten de wrede realiteit van Calais. Er wordt gewerkt, gekookt, gekletst, er zijn concerten. En daarbij schijnt sinds gisteren de zon in Calais 😉

Kom, kom, jullie zijn allemaal welkom !!

http://bxl.indymedia.org/spip.php?article4789

2014-07-12_Calais_demo
2014-07-12_Calais_Galloo_factory_squatted_impasse_des_Salines_2
2014-07-12_Calais_Galloo_factory_squatted_impasse_des_Salines_3
2014-07-12_Calais_Galloo_factory_squatted_impasse_des_Salines_4
2014-07-12_Calais_Galloo_factory_squatted_impasse_des_Salines_5