Amsterdam: Reactie Valreep op publicaties Parool & AT5

In Het Parool en At5 wordt beweerd dat De Valreep kwaad is vanwege een aanstaande ontruiming. Dat is niet zo. Het is niet meer dan logisch dat er nu eindelijk werk gemaakt gaat worden van het opknappen van het voormalige dierenasiel. Waar we wel kwaad over zijn, is dat OCP en de gemeente weigeren in gesprek te gaan over een verkoop van het dierenasiel aan initiatiefnemers die zijn betrokken bij het burgerinitiatief dat er nu zit. We willen geen bijzondere behandeling, we hoeven geen korting, we willen alleen als potentiele koper of huurder een kans krijgen.

Ook wordt melding gemaakt van intimidatie. Het klopt dat we hebben geprotesteerd tegen pogingen om het burgerinitiatief de pas af te snijden door een exclusieve tent erin te zetten. Bij dat protest hebben we op een gegeven moment teveel op de persoon gespeeld. Daarvoor hebben we onze excuses aangeboden naar de beoogde eigenaar en tijdens de commissievergadering. We hebben uitstekende redenen om campagne te voeren voor De Valreep en daar horen natuurlijk geen bedreigingen of intimidatie bij.

http://valreep.org/algemeen/reactie-valreep-op-publicaties-parool-at5/