Utrecht: Dichtplankte woning aan de Kanaalweg 57 gekraakt

20140416_Utrecht_Kraakpand_Kanaalweg_57

Op donderdag 10 april is de dichtplankte woning aan de Kanaalweg 57 gekraakt. De woning was dichtgeplankt en staat al jaren leeg. 3 jaar geleden vonden er werkzaamheden plaats aan de naastgelegen brug. Er is hier toen zoveel grondwater weggepompt dat de woning is begonnen te verzakken.
De huurders werden voor hun veiligheid ontruimd. De manier hoe mitros is omgegaan met de vorige bewoners is ook niet erg netjes. Ze kregen een woning aangeboden die ofwel veel kleiner waren, of ongeschikt voor sommige leden van het gezin. [1]

Vervolgens zijn de woningen met een stalen constructie gestut. In een van de 2 woningen werd antikraak gezet. De andere werd dichtgeplankt. 3 jaar later is de situatie nog steeds hetzelfde. Er is geen enkele aanstalte iets te ondernemen met de 2 huizen.

Vandaar dat een groep krakers besloot de woning te bezetten. De kraak verliep voorspoedig, de politie vond het allemaal wel best. De dag erna stond de mitros voor de deur. Ze kwamen ons uiteraard vertellen dat ze ons weg wilden hebben. De woning zou op instorten staan. Ze overhandigden ons een brief waarin om onze namen gevraagd wordt om ons te dagvaarden.

Voel je welkom om op de koffie te komen.

[1] SP met succes in de bres voor bewoners Kanaalweg http://utrecht.sp.nl/nieuws/2012/05/sp-met-succes-in-de-bres-voor-bewoners-kanaalweg

https://www.indymedia.nl/node/22443