Utrecht: heringebruikname terrein Kanaalweg 59, dreigt ontruimd te worden

201306_Utrecht_Kanaalweg_59

Het braakliggende terrein op Kanaalweg 59 is heringebruikgenomen. Echter op dit moment is de politie in overleg met de ovj en dreigen met arrestaties omdat er nog geen huisrecht zou kunnen zijn na minder dan 24 uur. Er wordt beweerd dat er wetten uit de jaren 60 of 70 zijn waardoor terreinen niet gekraakt zouden mogen worden. Echter is ongeveer 11 jaar geleden hetzelfde terrein na 2 jaar ontruimd vanwege grondsanering die hier zou plaats gaan vinden enzovoorts…
Na 11 jaar blijkt het voor leegstand ontruimd te zijn en heringebruikname is niet meer dan logisch. Komt dus allen helpen om te klussen, bezetten en bouwen als je zin hebt!!

Update: 17-06-2013, Uitspraak Kanaalweg 59. Hoger beroep kort geding, uitspraak Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

https://www.indymedia.nl/node/14572