Athene (Griekeland): Politieinval in Lelas Karagianni. LK37 herkraakt!

Op 15 januari om ongeveer 12:00, is de politie het oudste anarchistische kraakpand van Griekenland, Lelas Karagianni 37, binnen gevallen. Solidairen en buren verzamelden zich op het Amerikis plein en toen buiten het kraakpand, om te proberen de ontruiming te verhinderen. Er stonden meerdere kameraden leuzen te roepen op het dak van het gebouw, zij werden opgepakt door de politie. Twee solidairen werden op straat door de politie in elkaar geslagen en opgepakt. Heftige repressieve krachten werden in het centrum van de stad ingezet, net als een politiehelikopter. Snel daarna verzamelden zich meer mensen in de buurt van het kraakpand. Een van de leuzen die geroepen werd door de solidairen was: ‘Geen fascisme, noch democratie: neer met de staten, lang leve anarchie!’ Een manifestatie werd uitgeroepen om 15:00 bij het hoofdbureau van de politie op Alexandras Avenue, uit solidariteit met de 14 krakers die werden opgepakt in Lelas Karagianni, en er werd een discussie aangekondigd voor 19:00 in de Polytecgnische Universiteit.

Alle arrestanten werden rond 17:00 vrijgelaten, de smeris verliet de omgeving van het pand en Lelas Karagianni 37 werd herkraakt!

Contra Info