Den Haag: Brekend nieuws over de Vloek

Den_Haag_Scheveningen_Piratenbar_de_Vloek

Het kort geding tegen de Vloek is door de gemeente ingetrokken. Op het laatste nippertje heeft de gemeente Den Haag het kort geding tegen de Vloek ingetrokken. De rechtszitting zou morgen om 9.30 uur plaatsvinden. De Vloek komt z.s.m. met een persverklaring. Hieronder het persbericht van de gemeente.

Gemeente houdt vast aan andere locatie voor De Vloek

Het kort geding tegen de gebruikers van de culturele broedplaats De Vloek is voorlopig van de baan. De gemeente Den Haag wil eerst helderheid over de exacte juridische status van de gebruikers.
De gemeente roept de gebruikers ondertussen nogmaals op gebruik te maken van een alternatieve locatie en wil hier iets meer tijd voor geven. Al eerder is een andere locatie aangeboden maar die is geweigerd door de gebruikers van De Vloek.

De gemeente Den Haag vindt het van belang dat broedplaatsen in de stad een plek kunnen vinden en wil daar ook ruimte voor beschikbaar stellen. “Culturele broedplaatsen zijn nodig in de stad maar het betekent niet automatisch dat je altijd zelf je locatie kan kiezen”; aldus wethouder Norder (Bouwen & Wonen).
De gemeente wil de huidige locatie van De Vloek verhuren aan de stichting Topzeilen Scheveningen, die het wil gebruiken als logistieke uitvalsbasis voor de watersport, waaronder botenopslag. De functie past in het beleid om Scheveningen als watersportcentrum meer op de kaart te zetten.

De Vloek Blijft!
Viva El Lokal Pirata!!

Hellingweg 127
2583 DZ Scheveningen
vloek [at] xs4all [dot] nl
http://vloek.squat.net/

https://www.indymedia.nl/nl/2008/01/49628.shtml