Kraak op de dam in Leidschendam (12-06)

  Kraak op de dam in Leidschendam (12-06)


Ik wou jullie vertellen over mijn eerste kraak, vorige week dinsdag. Met een groep van 12 man hebben we het oude Montel gebouw in het oude centrum van Leidschendam gekraakt, dit stond al 4 jaar leeg en plannen ervoor kwamen en gingen. Nu zitten we er een week en hebben wij er wel grootse plannen mee. Het kraken zelf ging vrij makkelijk. We waren al eerder binnen geweest via een raam en hebben er al flink wat rondgesnuffeld vantevoren. Op de dag van de kraak zelf zijn we met zijn tweeen naar binnen geklommen en bleven er drie voor de deur staan voetballen. Vervolgens hebben we van binnenuit met een ijzerzaagje netjes het slot doorgezaagd en nog een stuk deur voor de cilinder eruit gebeiteld, het slot vervangen en er nog een extra schuifslot opgezet. Rond die tijd kwam de hulpploeg net aan met de kraakset en verder gereedschap. De politie stond erg positief tegenover ons. De wijkagent vertelde dat we de tweede waren die ooit hadden gekraakt in Leidschendam. Later op de dag kwam ook de eigenaar langs en die vond dat als we dachten dat we er konden wonen, dat we dat gerust mochten proberen. De hoofdagent van Leidschendam kwam een dag later ook langs puur uit interesse en die zij dat we ons netjes opstelden en dat als we zo verder zouden gaan in ieder geval geen problemen zouden hebben met hun.

Klinkt allemaal redelijk positief dus. Nu is het voorlopig nog even hard werken om het een beetje schoon te krijgen binnen en stroom en water aanleggen…

[squat!net]