Kraakbeweging Drenthe bloeit

  Kraakbeweging Drenthe bloeit


Eerste Meppeler kraaknieuwsblad BREEKIJZER

Pagina 1 Jaargang 1 Nummer 1 November 2000

HOER-A! MEPPEL HEEFT EEN KRAAKIJZER!

Pandje kraken? Leen een breekijzer bij Domé! Kwijt = vergoeden!

HOER-B! MEPPEL HEEFT EEN KRAAKNIEUWSBLAD!

Voorlopig 1 keer per maand het laatste kraaknieuws in Breekijzer! Kopij naar breekijzer [at] punkpage [dot] net of per fax naar 020-8832060

—-

FEE5 GELUKT (min of meer)

Ma. avond 23 oktober gingen we het pand aan Het Vledder nummer 5 binnen. Na behoorlijk geklooid te hebben met dce achterdeur besloten wevoor het balkon te kiezen. Via een ruitje hebben we vervolgens een weg naar binnen gebaard en was het pand de basis voor het nieuwe kraakbestand van Meppel. Wauten gebeld, die met twee man langs kwamen. Ze vertelden dat het pand in principe onbewoonbaar verklaard is, maar dat ze ons wel op eigen risico zouden laten zitten. Morgen worden de mensjes van het stadhuis ingelicht. Aangezien het pand officiëel eigendom is van de gemeente, die het pand wil slopen. Wanneer dit gaat gebeuren is niet bekend dus het zal nog wel een tijdje duren. Zo zie je maar: kraken is helemaal niet zo moeilijk! En de wauten waren ook best aardig! Het feit dat er elektriciteit aanwezig is manem ze niet als motief om vast te stellen dat het pand korter dan een jaar leeg zou staan. Da’s mooi dus, aangezien ons dat vermoeden wel deed opbloeien.

Maar al met al is het pand dus toch gekraakt, en is het FEE5 gedoopt. Kom eens langs!

(en dan hier de reden waarom internet zo mooi is: De laatste update…)

De volgende dag (dinsdagmiddag 24 oktober rond 14.00) kwam de gemeente langs. Het pand was gevaarlijk, onbewoonbaar verklaard en de krakers moesten om 16.00 eruit zijn. Na kort overleg is besloten dit ook te doen, aangezien het pand er inderdaad uitzag alsof bij een zacht briesje de voorgevel om zou vallen. Wat er nu met de krakers zal gebeuren, is nog niet bekend, er wordt gezocht naar een nieuw pand, daarover dus meer in de volgende Breekijzer…

Eerste Meppeler kraaknieuwsblad BREEKIJZER