Kraak in Nieuwegein

  Kraak in Nieuwegein


Ergens in het weekend van 10,11,12 maart kwam een groepje lui bij elkaar om zich te begeven naar Utregs grootste voordorp Nieuwegein. Al direct na samenkomst ontstond de eerste verwarring; acht uur verzamelen en een busje zou pas om 10, half 11 uur langskomen??? Ok na enig heen en weer gebel kwam het toch om +- half tien aanzetten. Het strijdplan kon eindelijk ten uitvoer gebracht worden. 15 Mensen begaven zich naar het te kraken terrein, met grote loods en groot kantoorgebouw. Al jaren leeg en eigendom van Verstegen,

louche figuur uit de bouwwereld. Na vakkundig breekwerk en halfslachtige pogingen om het alarm te slopen (iedereen zat onder het purschuim) kwam oom agent aanzetten. Daarna Abbi, Randon’s held in bange dagen. Hij wilde ons allemaal arresteren omdat we ingebroken zouden hebben, maar na hem uitgelegd te hebben dat de meeste inbrekers hard weg rennen bij het zien van zoveel machtsvertoon en wij gewoon bleven staan, kalmeerde hij. Na een boel leegstand te hebben geconstateerd vertrok de smeris weer. Abbi wist ons nog te melden dat het geheel al zeker 6 jaar leeg stond te zijn en het nu van “ons” was: gefeliciteerd!!! Dankjewel Abbi!! Verstegen was ondertussen ook gearriveerd, zichtbaar aangeschoten en niet in een al te beste bui. “Morgen zijn jullie allemaal dood”. “Meneer dit wilt U eigenlijk helemaal niet zeggen, en wij beschouwen dit als een serieuze bedreiging” antwoorden wij. Het hek bleef dicht, en er is aangifte gedaan bij de smeris, die dit echter niet wilden aannemen. Na een gesprek met de politie kwam de eigenaar nog een keer langs om flink boos te doen, en daar is het tot nu toe bij gebleven. Het is wachten op de uitspraak.

.