zondag kraakdag in Amsterdam

  zondag kraakdag in Amsterdam


Zondag kraakdag in Amsterdam

Sinds mensenheugenis is zondag kraakdag in Amsterdam. Krakers in verschillende buurten stappen dan op hun fiets en verzamelen om panden open te breken. Deze dag was wat bijzonder omdat er ongeveer 25 etages en enkele winkelruimtes gekraakt werden die een half jaar geleden al eens ontruimd waren. Een twintigtal van deze ruimtes is gelegen aan de Willemsparkweg 6 en Van Baerlestraat 46-50. Ten tijde van de vorige kraak in deze dure buurt vonniste de rechter dat de eigenaar de tent mocht verbouwen. Hij kreeg hiervoor een half jaar de tijd en… deed niets. De rechterlijke macht en de ME hadden zich weer eens voor hun karretje laten spannen. Tijd om de zaken weer recht te trekken dus. Ongeveer honderd mensen doken op tussen de bontmantels, smokings en dure auto’s en begonnen nu eens iets andersom te doen dan normaal: het scheppen van goedkope woonruimte in dure buurten. Ook de twee panden in de kinkerstraat waren een half jaar geleden ontruimd en ook daar was niets gebeurd. Aldaar wist kraakgroep west-amsterdam weer een aantal woningzoekenden te huisvesten. Nu de dikke daan nog. Die panden zijn op dezelfde ontruimingsdag als de andere panden ontruimd en er is ook niets gebeurd, behalve het illegaal splitsen in koopappartementen.

Het laatste nieuws is dat de eigenaar van de panden in de kinkerstraat persoonlijk de deur in kwam schoppen.

squamb/ascii